Oké, mijn strategie staat op papier. Maar wat nu?

Uw hersenpan smeult nog na van het vele denkwerk, maar proficiat: uw business strategie ligt er. Als u dacht dat het moeilijkste deel achter de rug was, hebben we echter ontnuchterend nieuws: nu begint het échte werk. Want zonder effectieve implementatie blijft zo’n strategie dode letter. Hoe u daaraan begint, vroeg u?

Straight Business Partners - Jo Hendrikx

Strategische groei in het familiebedrijf

Strategie dat is toch puur theoretisch? Is een bedrijfsstrategie wel vereist, het gaat toch vooral om geluk hebben? Als ik een strategie zou hebben, hoe moet ik die dan omzetten naar resultaat? Het zijn slechts enkele vragen die Jo Hendrikx (Straight Business Partners) en Koen Hendrix (VKW Familiebedrijven) vaak te horen krijgen in de begeleiding van familiebedrijven. Hoe ga je als familiebedrijf om met strategische groei?

Roosen Industries palmt sector in

Al bijna een halve eeuw lang staat Roosen Industries bekend als betrouwbare toeleverancier voor technisch hoogwaardige metalen halffabricaten en geassembleerde eindproducten. De klanten komen voornamelijk uit West-Europa, de producten belanden wereldwijd. Sinds 2007 produceert Roosen ook in India en daar plukt de organisatie vandaag nog altijd de vruchten van. Gandert Roosen, hoofdaandeelhouder van de overkoepelende holding, maakt met plezier tijd vrij voor een uitgebreid gesprek. Over topkwaliteit, externe bedrijfsleiders en strategisch leidinggeven.

Roosen industries

Bedrijfscultuur als demper voor disruptieve schokken

Het zijn niet alleen de Netflixen, Ubers en Airbnb’s van deze wereld die heuse aardverschuivingen veroorzaken in hun respectievelijke sectoren: ook in minder subtiele vormen kunnen disruptieve veranderingen de gevestigde waarden in de problemen brengen. De oplossing? Een vooruitziende blik én een culturele shift.

Blog Straight business partners

De (on)zin van strategie

Hoewel historici er zich nog over moeten buigen, kunnen we met een gerust hart stellen dat het afgelopen jaar een duidelijk kantelpunt was in de moderne geschiedenis. In verschillende domeinen, maar ook in de ondernemerswereld. En dat heeft gevolgen voor uw strategisch plan.

Drang of dwang: blijf als bedrijf altijd in beweging!

Van biologie naar bedrijfsleer: één ijzeren wet blijft dezelfde. Wie blijft evolueren en zich aanpast aan de omstandigheden, overleeft. Dat terwijl de ander steeds verder achterop hinkt en mettertijd meedogenloos achtergelaten wordt. Het afgelopen jaar was er eentje waar dit proces danig versneld werd.

Het beste vaccin tegen corona is momenteel veerkracht

Wanneer we dit neerpennen, spreken we dag één van de tweede lockdown. Als we dat woord nog mogen gebruiken, tenminste. Hoe dan ook: net als in het voorjaar zijn veel ondernemingen gesloten. Zowel weer- als boekhoudkundig zijn het donkere dagen. Zou je denken. Toch hoeven we niet ver te zoeken naar lichtpunten.

Het beste vaccin tegen corona is momenteel veerkracht

De raad van bestuur als instrument voor groei

Een vriendenclubje van oude krokodillen die een stevige vergoeding opstrijken voor hun zitje: het clichébeeld van een raad van bestuur is niet fraai. Maar mits op de juiste manier samengesteld en georganiseerd, kan een raad van bestuur een uiterst efficiënt orgaan zijn om jouw organisatie te doen groeien.

Gooi het roer om

De kracht van een klankbord bij drastische personeelsbeslissingen nemen, een digitale omschakeling forceren, cashflow beheren… U leest het hier.

Het Paard van Troje

Beginnen doen we dit betoog in het oude Griekenland, waar de veroveringsdrang van koning Agamemnon naar de poorten van Troje leidde. Wat aanvankelijk een hapklare brok leek voor de grootste invasievloot ter wereld, draaide uit op een bloederige patstelling. Tot Odysseus, een adviseur van Agamemnon, een briljante ingeving kreeg.

NIEUWSBRIEF

Meld je aan om op de hoogte te worden gehouden met nuttige inhoud. Nooit spam!