Zeker het bezoeken waard: de zomerbar BeerQ. In de binnentuin van Brouwerij Cornelissen kan u nog tot het einde van augustus terecht voor een verfrissende pint. Daarmee vinkte de brouwerij een eerste hokje af in de belevingsstrategie die we voor hen uitwerkten.

Leading next. Het is niet voor niets onze baseline. In het geval van Brouwerij Cornelissen – een familiale bierdynastie die even oud is als België zelf – mag u die woorden gerust letterlijk nemen. Want toen Jef de fakkel overnam van zijn vader en daarmee de 6de telg van de familie Cornelissen aan het hoofd van de brouwerij werd, leidden wij dat proces in goede banen.

Een deel van dat proces was het opstellen van een meerjarenplan. Eén van de pijlers daarin was een rebranding. Op onze voorzet nam Brouwerij Cornelissen daarbij het communicatiebureau Livid onder de arm, dat onder meer werd ingeschakeld om enkele nieuwe bieren vorm te geven.

Export

Denk maar aan de King Mule, die specifiek voor de buitenlandse markten werd ontwikkeld. Wat ons naadloos bij een volgend strategisch objectief brengt: het uitbouwen van een exportstrategie. Want Belgisch bier is een kwaliteitsgarantie die tot ver buiten de grenzen van Opitter bekend is, en als één van de voortrekkers in die traditie liggen daar kansen voor Cornelissen.

Een objectief dat we verwezenlijkten met de aanstelling van een exportmanager, die er ondertussen voor zorgde dat u in alle uithoeken van de wereld een Cornelissen kan terugvinden op de bierkaart. Een flinke prestatie, als u de impact van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne – met respectievelijk de sluiting van cafés, ontregeling van wereldwijde logistiek en de schaarste in basisproducten als hop en gerst – mee in kaart brengt.

Lokaal verbinden

Een sterke exportstrategie werkt uiteraard alleen maar als de zaken ook dichter bij huis goed lopen. Daarvoor zetten we een heuse belevingsstrategie op poten. Want bier is beleven, steeds meer en meer. Net zoals mensen haast religieus de verschillende bierglasontwerpen van Duvel verzamelen of een daguitstapje plannen naar de brouwerij van Chouffe, vonden we het ook tijd dat Cornelissen zijn rechtmatige plaats in de Belgische biercultuur opeiste.

Veel van die plannen staan in de steigers. Een volledige renovatie van de brouwerij, de uitbreiding met een belevingscentrum, samenwerkingen met plaatselijke toeristische diensten en de Herckenrode-abdij, het maximaal inzetten van technologie … De lijst is nog lang, en is integraal te lezen in diezelfde binnentuin van de brouwerij.

Maar met de opening van de zomerbar is alvast een eerste horde genomen.

Wij hielpen hen, benieuwd of we ook u kunnen helpen?

Ann Schepers
CFO HDM GROEP

NIEUWSBRIEF

Meld je aan om op de hoogte te worden gehouden met nuttige inhoud. Nooit spam!