Hoe ouder we worden, hoe meer ervaring we opdoen. En hoe slimmer we worden, toch? Hoewel daar zeker een kern van waarheid in zit, is daar ook een valkuil aan verbonden. Eentje waar ervaren bedrijfsleiders al ‘ns durven intrappen. In deze blog vieren we the next generation. Het jong geweld met frisse perspectieven, innovatieve denkwijzen en digitale geletterdheid.

De weg naar succes is zelden een kaarsrecht pad. Eerder een kronkelig bergpaadje, dat bezaaid is met obstakels. Om de afgrond te vermijden, vertrouwen organisaties niet alleen op de ervaring en kennis van hun huidige leiderschap, maar ook op de next generation. Deze jongere generatie, met hun frisse perspectieven, innovatieve denkwijzen en digitale geletterdheid, kan een sleutelrol spelen bij het vormgeven van de toekomst van een bedrijf. Om zo de top van de berg te bereiken.

Ook bij Straight Business Partners hanteren we die combinatie. Onze wisselwerking tussen Jo en Kelsey is een welgemikte mengelmoes van ervaring en jeugdig enthousiasme. Door zo’n intergenerationele cultuur van inclusiviteit en openheid te creëren, worden jongere medewerkers aangemoedigd om hun ideeën en inzichten te delen.

Continuïteit en opvolging

De nieuwe generatie brengt vaak een frisse kijk op de markttrends, technologische ontwikkelingen en de behoeften van de consumenten met zich mee. Door de input van de next generation te integreren in de operationele werking, krijgen bedrijven een beter begrip van opkomende kansen en bedreigingen, waardoor ze veerkrachtiger en beter voorbereid worden op de toekomst.

Daarnaast helpt het betrekken van jongere medewerkers bij het vormgeven van de langetermijnvisie bij de opvolgingsplanning binnen de organisatie. Het stelt de jongere generatie in staat om waardevolle ervaring en kennis op te doen, zodat ze klaar zijn om leiderschapstaken op zich te nemen wanneer de oudere generatie van hun welverdiend pensioen geniet. Het gevolg: een soepele overgang en continuïteit in de organisatie.

De toekomst is digitaal

In geen enkele periode van de geschiedenis veranderde de wereld zo snel als de laatste decennia. En daarmee bedoelen we uiteraard: de opkomst van alles wat digitaal is. Op de hoogte blijven van alle mogelijkheden en innovaties, vlot leren werken met computers en smartphones, de onderliggende technologie begrijpen … Een heuse uitdaging, zeker voor de oudere generaties.

De next generation daarentegen is vaak opgegroeid met deze technologie, die in veel gevallen een intrinsiek onderdeel van hun leven is. Veel dingen die voor de oudere generatie niet vanzelfsprekend zijn, zijn dat voor jonge mensen wel. Ook bij het digitaliseren van je bedrijfsprocessen of identificeren van nieuwe mogelijkheden is hun aanwezigheid dan ook uiterst waardevol.

Wij hielpen hen, benieuwd of we ook u kunnen helpen?

Myriam Indenkleef
Directeur Nieuw Dak

NIEUWSBRIEF

Meld je aan om op de hoogte te worden gehouden met nuttige inhoud. Nooit spam!