Onder het adagium ‘Better Boards, Better Organisations, Better World’ draagt bestuurdersinstituut Guberna zijn steentje bij aan een betere wereld door middel van beter bestuur.

Een streven waar ook Straight Business Partners zich achter schaart. Jo scherpte in het verleden haar kennis aan via hun opleidingen en zetelt ondertussen in de alumnicouncil, een orgaan dat reflecteert over het opleidingsaanbod van Guberna en de werking van het alumninetwerk.

Daarnaast is Guberna niet enkel een kenniscentrum, maar wil het ook de standaard worden op het vlak van goed bestuur voor alle soorten organisaties. Door haar uitgebreide ervaring en indringende expertise te delen met haar concullega’s, draagt Jo hier rechtstreeks aan bij.

Zo startte ze mee de Alumni Sparkles-serie op, waarbij ze ondernemers interviewt. Met als doel ervaringen uitwisselen, kennis delen en inspirerende voorbeelden van goed bestuur in de schijnwerpers zetten.

DANNY SAERENS

Voor de interviewreeks ‘Alumni Sparkles’ vroeg Guberna aan Jo om enkele gelijkgezinden met naam en faam te bevragen. Vorige maand was dat Danny Saerens, een strategische bolleboos die met Broaden Your World leidinggevenden ondersteunt. Een inspirerende babbel over zijn indrukwekkende loopbaan, de meerwaarde van een raad van bestuur en – hoe kan het ook anders – besturen in tijden van corona.

EMMANUEL FLAAM

De volgende in het rijtje van prominente denkers is Emmanuel Flaam. Voor de interviewreeks ‘Alumni Sparkles’ van Guberna onderwierp Jo de gedelegeerd bestuurder en managing partner van Netalux aan een heus vragevuur. Aan gespreksstof geen gebrek: onder meer de optimale samenstelling van een raad van bestuur, valkuilen bij het combineren van operationele leiding en een zitje in het bestuur en het belang van jezelf voortdurend blijven bijscholen kwamen ruimschoots aan bod.

KRISTA VANDENBORRE

Voorzitter van de raad van bestuur van Artsen Zonder Vakantie. Consulent bij verschillende zorginstellingen. Graag geziene gast in verschillende raden van bestuur om vanuit haar expertise toelichting te geven bij specifieke dossiers. Eén ding is zeker: Krista Vandenborre is een straffe madam. En Jo mocht haar interviewen voor de Alumni Sparkles-reeks van Guberna.

FABIENNE BRYSKÈRE

Van grote retailbedrijven naar pharma tot een mooi familiebedrijf. Fabienne Bryskère heeft al heel wat ervaring opgebouwd als CEO én onafhankelijk bestuurder. In dit interview met Jo Hendrikx spreekt ze over haar verschillende rollen en de inzichten die ze verwierf in de Guberna-opleidingen.

Wij hielpen hen, benieuwd of we ook u kunnen helpen?

Ann Schepers
CFO HDM Groep

NIEUWSBRIEF

Meld je aan om op de hoogte te worden gehouden met nuttige inhoud. Nooit spam!